فارغ‌التحصيلان دوره کارشناسي مهندسي متالورژي و مواد در گرايشهاي مختلف با مهارتهاي خود در زمينه‌هاي زير کارآييي خواهند داشت
الف: تخصص کافي در گرايش مربوطه
ب: شناخت فرآيندها و آشنايي با خواص مواد و روشهاي توليد
ج: تجزيه و تحليل فرآيندها و ارزيابي آنها به منظور استفاده بهينه از سيستم‌ها
د: آشنايي با اصول علمي و تکنولوژي‌هاي مبتني بر آنها در زمينه‌هاي مربوطه
ه: توانايي انجام پروژه‌هاي صنعتي و تحقيقاتي (کاربردي) در حد متعارف
و: توانايي و راهبري سيستم‌هاي توليد مواد و ساخت قطعات و رفع مسايل و مشکلات معمولي آنها

سرامیك به طور كلی علم ساختن و به كاربردن اشیاء جامدی است كه اجزاء تشكیل‌دهنده اصلی و عمده آنها مواد غیرآلی و غیرفلزی است . یعنی علم سرامیك علاوه بر سفالینه‌ها شامل انواع چینی‌ها، دیرگدازها، فرآورده‌های رسی ساختمانی، موادساینده، لعاب‌های چینی، سیمان، شیشه، مواد مغناطیس غیرفلزی، فروالكتریك‌ها، تك بلورهای مصنوعی و محصولات پیچیده‌تر دیگر نیز می‌شود.

متالورژی صنعتی عبارت است از روشهای مختلف تولید مصنوعات فلزی كه مهمترین این روشها متالورژی پودری (تهیه قطعات فلزی با استفاده از پودر آنها )، شكل دادن( نورد ، آهنگری، پرس‌كاری و كشیدن )، جوشكاری و ماشین‌كاری (شكل دادن مواد توسط تراش و برش) است.

فلزات به عنوان بزرگترین گروه مواد صنعتی به شمار می روند. متالورژی استخراجی به تهیه فلزات از سنگ های معدن می پردازد. در این گرایش اصول و مبانی علمی استخراج فلزات آموزش داده می شود.

یک مهندس مواد در این گرایش باید با انجام یكسری فرآیندها مانند خردكردن سنگ معدن با دستگاههای موسوم به سنگ‌شكن، تغلیظ سنگ معدن با استفاده از روشهای مغناطیسی و شناور سازی و عملیات ذوب و پالایش، عیار سنگ را بالا برده و سنگ را به صورت شمش كه تقریبا خالص است تحویل صنعت دهد تا پس از آن به یاری دانش‌ نظری و علمی متالوژی صنعتی، محصول فلزی قابل مصرف به طور مستقیم یا غیرمستقیم تولید گردد.

بشر همواره براي رفع نيازهاي خود، به ساخت ابزار آلات روي آورده است. انسانهاي نخستين با استفاده از سنگ و چوب، وسايلي براي شكار حيوانات مي‌ساختند و انسانهاي امروزي نيز براي آسايش بيشتر، روز به روز وسايل و تجهيزات نويني را خلق مي‌كنند، مانند اتومبيلهاي جديد، وسايل خانگي مدرن و تجهيزات پيشرفته‌اي براي سفر به كرات ديگر. يكي از مشكلات هميشگي اين پيشرفتها، عدم وجود ماده‌اي بود كه بتواند در شرايط خاصي كارايي داشته باشد، به عنوان مثال بتواند نيروي زيادي را تحمل كند، ترك نخورد، در دماي بالا نرم نشود، ساييدگي آن در حد صفر باشد، اكسيد نشود .

سلام

میزبانی شما در همایش معرفی رشته‌ها و دانشکده‌های دانشگاه صنعتی اصفهان باعث افتخار و خوشحالی ما است. انشاالله که همگی با دیدن رتبه‌های کسب شده نتیجه زحمات‌تان را ببینید. اگر هم رتبه به اندازه کافی برایتان رضایت‌بخش نیست نگران نباشید. پیشنهاد می‌کنیم در همایش و برنامه‌های متنوع معرفی رشته‌ها، حتی رشته‌هایی که تردید دارید مناسب باشند شرکت نمایید، تا با آگاهی و انتخاب هوشمندانه بتوانید مناسبترین تصمیم برای خودتان را پیدا کنید.