حسن

حسن باستانی متولد۱۳۴۰ در تهران ؛ پژوهشگر، نمایش نامه نویس، طراح و کارگردان تئاتر ایرانی است. وی کار حرفه‌ای نویسندگی و کارگردانی تئاتر را از سال ۱۳۷۴ شروع نمود. باستانی در سال۱۳۵۵ وارد گروه تئاتر مدرسه شد. بعدها به پیشه دبیری روی آورد و در همان سال با گروه نمایش دیلمان همکاری خود را آغاز کرد. درسال ۱۳۶۴ در رشته مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی اصفهان مشغول به تحصیل شد و برای نخستین بار پس از انقلاب فرهنگی در دانشگاه صنعتی اصفهان گروه تئاتر دانشجویی را ایجاد و نخستین آزمون کارگردانی خود را در همان دانشگاه به روی صحنه برد. سال ۱۳۷۰ وارد آموزشگاه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی شد و دوره نمایش نامه نویسی را با درجه عالی به پایان رساند. سال۱۳۷۴در آموزشگاه حمید سمندریان نزد استادبهرام بیضایی دوره نمایش نامه نویسی و فیلم نامه نویسی را گذرانید و نخستین کارحرفه‌ای خود را در سال۱۳۷۶ با نمایش پوریایی دیگر در تالار چهارسوی تئاتر شهر به روی صحنه برد. وی پس از سال‌ها تجربه در سال ۱۳۸۵ گروه تئاتر اَدونای را پایه گذاری کرد. باستانی در کنارپژوهش برروی نوشتارهای کهن، فرهنگ و اساطیر ایران بیشتر به نگارش نمایش نامه‌هایی با بن مایه‌های فرهنگ وادبیات کهن فارسی (آرکاییک)، فولکلور ایرانی و نیز آثار ضد جنگ پرداخته است.

پژوهشگر،نمایش‌نامه‌نویس، طراح وکارگردان تئاتر
فارغ‌التحصیل رشته مهندسی معدن